söndag 7 november 2010

Diwali - Ljusets högtid

I fredags kväll hade vi förmånen att vara inbjudna till Ivars klasskompis familj och fira Diwali. Diwali är en av de största hinduiska högtiderna och kallas även ljusets högtid. På Diwali samlas släkt och vänner för att tända ljus utom- och inomhus, äta gott och njuta av fyrverkerier.

Ivars kompis, Shaanten, och hans familj bor väldigt nära oss och vi visste inte riktigt vad som väntade oss eller vilka som var bjudna på festen. När vi kom dit, var värdinnan, hennes mor och syster fullt upptagna med att laga mat. De hade förberett kvällens fest i 3 dagar och vi bjöds på den ena indiska munsbiten efter den andra. Allting såg mycket frestande ut och barnen ville smaka på allt, men en hel del var i starkaste laget för dem. Det hela slutade med att Stefan och jag åt upp det barnen hade smakat på... När vi skulle sätta oss och äta huvudrätten, en jättegod Briyani, var vi båda ganska mätta. Efter maten serverades glass och massor med hembakta småkakor. Allting var otroligt gott, enda problemet var att vi var så mätta!

Det var en mycket trevlig kväll och vi har lovat att bjuda familjen på en svensk afton när vi har kommit tillbaka från vår julresa till Sverige. Undrar om de kommer att gilla våra svenska delikatesser lika mycket som vi gillade deras?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

Oh....tur för er som är på bredare breddgrader....här i Jönköping är det SNÖKAOS och ni vet ju hur det blir när första snön kommer !
Fortsätter det så här får vi ta fram stjärtlapparna på H1 i morgon och åka ner för kullen. Kan även tänkas att säsongens första snögubbe blir rullad.
Längtar ni till snön ?

/ Harriet

Mia sa...

Hej
Vi bor och jobbar på Sri Lanka,vi firade oxså Diwali här på ön.
Mvh
Fru Björnsson på ön
www.srilankainmyheart.blogg.se

Miriam sa...

Hej Harriet! Ja, vi längtar faktiskt efter snö! Spara lite snö till december, för vi ska fira jul i Sverige.

Mia! Kul att du har hittat till vår blogg. Jag var inne och kollade lite på er trevliga blogg.