fredag 26 november 2010

Prize Giving Ceremony, andra året...

I går kväll var det dags för den årliga Prize Giving Ceremony på Tyra och Ivars skola. En kväll för alla elever, lärare och föräldrar som anordnas av skolan för att uppmärksamma elevernas framsteg under året. Varje elev får ett certifikat eller ett diplom för något som de varit bra på under året. Sedan får tre elever i varje klass vardera ett brons-, ett silver- och ett guld diplom. Förra året lyckades Tyra hedrande få gulddiplomet i sin klass när hon gick i 2:an.

För Ivars del fick han på sitt diplom angivet att han utvecklat "exceptionella" framsteg i Matte och läsning/skrivning. Han har lärt sig att läsa riktigt bra och har ett uttal som vem som helst skulle vara avundsjuk på som inte kommer från ett engelsktalande land.

När Tyras klass hade ropats upp var spänningen stor och jag fick (ganska många) tårar i ögonen när det visade sig att hon även i år lyckades knipa gulddiplomet för sina framsteg i skolarbetet.

Vi är så tacksamma och stolta för både Tyra och Ivar att klara av skolan på ett språk som de knappt hört talas om för två år sedan. Visst har barn lätt att lära men det är också många timmar framför läxböckerna under året och de blir mer och mer självständiga.

Ivar och delar av hans klass erhåller sina diplom. Ivar längst ned till höger
.
Tyras klass med sina diplom. Tyra står nedre raden längst till vänster.

Tyra får emotta sitt guldiplom för andra året i rad från rektorns hand.

Ivar och hans bästa kompis Shantheen
(Foto : Martha Duvell)

5 kommentarer:

Gabriella Kruger sa...

Bra jobbat Tyra och Ivar!!! Visst är det härligt när det går bra för barnen. Att gå i skolan här är ju något helt annat än i Sverige. Här ställs det krav. Visar verkligen att barn är anpassningsbara!
Grattis till mamma och pappa också förstås!

Anonym sa...

Fantastiskt! Det är ni värda - allihopa så som ni sliter och kämpar!
Ni är helt otroliga - ser Tyra sittandes vid bardisken i köket kämpandes i sena kvällen inför ett prov hon skulle ha morgonen efter! Kram vänner å grattis Tyra och Ivar från Kajsa, Klara, Malin och Jakob!
Snön ligger vit i mängder och vi är glada att ni har Buffar att hålla er varma på "hemmaplan" Ha ha ha

Dan Storck sa...

Så trevligt att læsa om er. Det verkar som att ni trivs. Ha det fortsatt bra.

Liv-Bente Nilsson sa...

Hej Tyra och Ivar. Stort grattis till era väl förtjänta diplom. Lycka till vidare i skolan. Grattis också Stefan och Miriam, Noah och Axel - vilket familjeteam!!!

Anonym sa...

Stort grattis till Tyra och Ivar!!
Bra jobbat!!
1:a advent idag och det ska komma ca 2 dm snö!! Tycker nästan att det räcker nu!! :-)
Kramar fr Agneta & Co