lördag 11 juli 2009

Torsö



När Sverige i stort är drabbat av regnoväder och rusk är Torsö på Listerlandet i Blekinge nästan solsäkert. Det är få somrar som inte gör gräsmattan alldeles gul framför huset. Undantaget var för två år sedan då vi var drabbade av översvämningar i stället. Noah och Axel kom redan veckan efter midsommar tillsammans med Oma och Opa och jag anslöt med farmor den 5 juli. Vi har redan snart varit här i en vecka. Under denna tid har vi gjort ett besök i Karlshamn, ett besök i Tykarpsgrottan och Kristianstad. Jag, Opa och Miriams bror Markus har hunnit med att se traktens stolthet Mjällby AIF åka ur Svenska Cupen i fotboll i kvartsfinal på Strandvallen mot ett för dagen starkare AIK från Solna. Denna match kombinerades med ett som vanligt trevligt besök hos familjen Martinsson i Hällevik. Noah och Axel har även tillsammans med kusinerna Lydia och Hugo blivit förtjusta i stranden och vattnet trots att det blåser en hel del.


Under vistelsen i Sverige har vi även börjat bunkra upp och köpa på oss sådant som vi vill ta med oss till Sydafrika. Miriam har även ropat in olika tv-serier på dvd via nätauktioner. Dessa trillar in hos farmor och Oma och Opa med jämna mellanrum… De väger visserligen inte mycket men de kommer att ta plats på flyget…

Något som har förändrats från tiden i Sydafrika är dygnsrytmen. Pojkarna går och lägger sig vid 20-20.30, vilket har till följd att de sover fram till 8.00+ på morgonen. I dag, den 11 juli, var det ”det gamla fiskets dag” i Hällevik en årlig klassiker som jag ännu inte riktigt har fått grepp om. I dag är det förresten exakt tre veckor kvar till dess att Miriam, Tyra och Ivar kommer med planet till Göteborg…vi längtar!
/Stefan

1 kommentar:

Myralo sa...

Va kul att ni verkar ha det bra på Torsö! Jag längtar efter er också! Massor!! Snygg bänk, är den ny?
Miriam