lördag 14 februari 2009

Grattis Zidney 13 ar idag !!

Idag p alla hjartans dag fyller Zidney 13 ar med det vill vi hurra och gratta. Vi hoppas att hon har det bra i Norge och att hon saknar oss lika mycket som vi saknar henne!

Det ar afrika...

Vi har traffat en hel del svemskar som bor har nere och jobbar for olika svenska foretag och myndigheter. Nar man berattar for dem om de problem man stott pa eller om man tycker nagot ar omstandigt anvander nastan alla samma uttryck Det ar afrika.. Nu har jag val inte varit i hela afrika och jag tror att det kan vara betydligt mer annorlunda an hur det ar i Sydafrika. Men det tlas om byrakrati i Sverige har ar det betydligt varre. Pa banken var vi tvungna att skriva pa hur manga pappaer som helst for att kunna oppna konton. For att ga med i traningsklubben satt vi sakert en 2-3 timmar och var tvugna att fylla i papper. Igar var vi inne pa telekom for att kolla bredbandet til nya huset. Da tar det tva-tre veckor att fa ett telefonabonnemang och nar det ar klart kan vi komma in och bestalla bredbandet.... Det gar inte att fixa samtidigt minsann...

Hur som helst idag ar det lordag och vi har familjen Engberg fran Linkoping pa besok, de har tre pojkar Edvin och tvillingarna Albin och Gustaf ar precis i alder mellan Tyra och Ivar. De flyttade ner i borjan av januari och ska stanna lika lange som oss. De bor pa den Estaten som vi ska flytta in i pa fredag. Vi har fatt nycklarna men fortfarande haller de pa att gor en del forbattringsarbeten at oss. I morgon blir det Noshorning och Lejon besok i ett natur reservat, forhoppningsvis kommer det bilder frammat veckan, mandag eller tisdag.

Ha en skon helg.

/Stefan

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så kul att följa hur ert liv artar sig därnere! Jag kanske återkommer med lite frågor längre fram angående Sydafrikas tillstånd ekonomiskt och politiskt, hoppas det är ok.

Vi har precis varit i Sälen och åkt en massa skidor, Ebba har mest åkt pulka... 32 minus en morgon - känns det lockande?

Många kramar från Dahlquists

Anonym sa...

Nu har vi äntligen hittat er blogg, kul att ni verkar må bra, var inte ledsna att ni inte bor i Stockholm idag när det är 5 minus o litelite snö... Kram, Micke o Kristina

Anders Liljeblad sa...

Härligt med vilda djur. Vi har en tam räv och åtskilligt med katter i trädgården.
Det verkar ju trevligt att få några Ni "känner" som grannar.
Här hoppas vi kunna spela golf på söndag.
Lycka till med flytten / Liljeblad

Anonym sa...

Inte visste jag att hunden hadde flyttat till Norge. Vart nånstanns i Norge?
mvh/ Anders