söndag 14 augusti 2016

Liberdade - ett litet Japan mitt i São Paulo

Vi inledde helgen med att besöka en av de bästa japanska restaurangerna jag varit på - Osaka - i fredags kväll. Maten höll mycket hög klass och att den även innehöll peruanska inslag gjorde inte saken sämre - ännu en ny matfavorit! Det är verkligen inte brist på bra restauranger i den här staden.

Inspirerade av fredagens middag gjorde vi idag en utflykt till Liberdade, den japanska stadsdelen i São Paulo. Enligt Wikipedia är São Paulo det största japanska samhället utanför Japan. Är man intresserad av japansk mat och kultur är ett besök i Liberdade ett måste.


Pokemon febern sveper över São Paulo och bröderna Zetterlind. Det var inte direkt brist på Pokemonprylar i Liberdade, till killarnas förtjusning. Nedanstående huvudboningar kom med "hem".


Detta är än så länge vårt hem här i São Paulo (nedan). Tyvärr känns det just nu som om vi är ganska långt ifrån att få flytta in i en riktig lägenhet. Det är många turer hit och dit och pga det har vi heller inte kunnat flytta in i en temporär lägenhet.

Inga kommentarer: