onsdag 27 april 2011

Swakopmund till Sossusvlei



Idag har vi rest genom delar av den Namibiska öknen. Vi startade i morse från Swakopmund vid kusten. I stort sett hela den Namibiska kusten är angränsande till öken och steppmark. När vi lämnade kusten fick vi köra nästan 10 mil innan vi kom till något kuperad terräng och mer kulligt landskap. Sträckan idag var inte så svettig i sig men att köra 35 mil på grusvägar tar sin lilla tid med mycket dam och tålamod.

Swakopmund som vi varit i är en av Namibias största städer betänk då att Windhoek som är huvudstaden inte har mer än 70-80 000 invånare, så Swakopmund är inte särskilt stort. Hur som helst är det dock en riktig semesterort och turisthåla med många "sommarbostäder". Namibia har tidigare varit en tysk koloni och har påverkats av detta på många olika sätt. Bland annat talar de flersta tyska, och byggnader m.m. påminner lite om Tyskland fast med afrikanska förtecken. När vi stannande ute på landsbygden efter 20 mil i öknen kom vi fram till en bensinmack med ett café där de serverade apfelstrudeln m.m.

I morgon ska vi åka till Namibias främsta turistattraktion Sossusvlei. Det är höga sanddyner på upp emot 300m. Det är en dag som jag sett fram emot ända sedan vi kom till Afrika. Vi kommer att starta tidigt för att inte vara ute i öknen mitt på dagen, allt för att undvika den värsta hettan! På fredag reser vi till Fish River Canyon den sista övernattningen innan vi kör in i Sydafrika igen! På söndag räknar vi med att komma tillbaka till Centurion...sent.
/Stefan

Inga kommentarer: