måndag 4 april 2011

Liten helgrapport

Vi hade en ganska händelserik helg, med skridskoåkning och öppet hus på barnens skola på lördag förmiddag. Vid lunchtid kom delar av familjen Spolander och tillsammans åkte vi först till Irene Dairy Farm och åt lunch och sedan vidare till Pretoria för lite sightseeing. För ett par veckor sedan visade Spolanders oss centrala Johannesburg och nu var det vår tur att visa centrala Pretoria. Kvällen avslutades med grillning hemma hos oss.

På söndagen hade Birgitta och jag bokat in på Irene Country Lodge och deras nya Spa. Vi startade tidigt på morgonen för att vi skulle kunna basta och bada bubbelpool innan vår första behandling 10.00. Tyvärr var både bubbelpoolen och bastun kalla, så det blev inte så mycket badande, istället satte vi oss i solen och läste en stund. Lite snopet, men "this is Africa"... Behandlingarna var desto bättre; bodyscrub, hot stone massage, ansiktsbehandling och pedikyr. Ljuvligt!!(Och till ungefär 1/3 av priset jämfört med vad det skulle kosta hemma i Sverige.)Lunchen blev dock också lite av en besvikelse. När vi hade väntat en halvtimme, kom de och sa att tonfisken vi beställt hade blivit dålig... Sedan fick vi vänta ytterliga ca 15 minuter på mat, vilket gjorde att vi fick väldigt bråttom till våra ansiktsbehandlingar. Hårt liv i Afrika!

1 kommentar:

Anna - Swaussie sa...

Trillade in av en slump i bloggen och lämnar förstås en liten kommentar. Lägger även till din blogg i min blogglista över bloggande utlandssvenskar (http://swaussie.blogg.se/2011/march/svenskar-pa-vift-uppdaterad.html). En lista som bara växer och växer. Kul!

Ha en fortsatt bra dag!