torsdag 22 juli 2010

Vardag igen... med Egyptiskt tema

Efter fem veckor kom vi i tisdags tillbaka till Sydafrika. Resan gick bra och det är skönt att barnen har fått resvana och vet vad som väntar även om de är trötta. Det gör resan smidigare. Väl hemma var det en strålande dag med c:a 20 grader som varmast på dagen. Natten blev dock kall och huset är som ett kylskåp. Gasvärmen, elementet och elfiltarna får gå varma i sovrummet. Brr...

Igår var det då dags för "The Egyptian evening" på skolan. Huvuduppgiften för eleverna i Tyras årskurs var att använda en känd saga och skriva om den till Egyptisk-historiska förhållanden. Exempelvis kunde man använda Sfinxen och de tre kamelerna etc. (Vargen och tre små grisarna).

Miriam hade innan sin avresa till Sverige sytt om en gammal klänning och fixat med band eftersom det var meningen att barnen skulle klä ut sig. För Tyras del blev det en sagoversion på Rapunzel med de långa flätorna som blev inspärrad i tornet. Resultatet blev en Cleopatra som spärrades in i fyrtornet i Alexandria.

Eftersom vi kom tillbaka i Sydafrika i tisdags hade vi inte riktigt koll på när tillfället skulle vara. Jag trodde mig hade läst att den skulle vara den 28 juli (vilket senare visade sig varit den ursprungliga kvällen). Vi fick dock en smärre chock när det visade sig att den var tidigarelagd en helv vecka dvs till igår. Första kvällen i Sydafrika ägnades därför inte åt att sova och vila upp oss, utan att öva på talet och göra en Powerpointpresentation med Tyras teckningar. Strax innan vi skulle åka till skolan svängde vi förbi Karin som bor här på området och hon fick hjälpa Tyra med sminkningen, själv är jag inte så jättebra på det... Tack Karin, resultatet blev strålande! En av mammorna i skolan frågade faktiskt lite undrande om det var jag som hade sminkat henne, eftersom hon visste att Miriam var borta. Hon lugnades betydligt när jag förklarade att vi fått hjälp... Tyra gjorde bra ifrån sig trots den korta inlärningstiden.

Nu ska det packas för i morgon åker Ivar, Tyra och jag till Krugerparken för att spana på lejon...





Inga kommentarer: