måndag 2 mars 2009

Colours...

Det är söndag kväll och jag sitter vid vår laptop hemma och skriver detta inlägg. Skönt att kunna använda å, ä, ö! Tyvärr har vi ännu inget bredband (ursäkta att vi tjatar om detta, men tyvärr kommer det nog att ta ett par veckor till), så Stefan får lägga in det här inlägget på bloggen på ett internetcafé imorgon.
Vi har bott i huset drygt en vecka nu och börjar känna oss hemmastadda. Vi har inte så mycket möbler än, vardags- och matrummet är tomma än så länge. Möbler är beställda, de borde komma denna eller nästa vecka. Sängar har vi till oss alla plus några till. Mitt företag har ett förråd av möbler från andra familjer som har bott här tidigare och som har åkt hem. Tanken är att man ska möblera sitt hus med möbler först och främst från förrådet och sedan komplettera med några nya saker. Vår kontaktperson samlade ihop alla sängar hon kunde hitta i möbelförrådet eftersom vi är så många, så nu har vi några extra. Det som saknas nu är sänggavlar till killarna och en bokhylla.
De stora inredningsfärgerna i Sydafrika är brunt, beigt och ljusgult (eller cream som det kallas här). Vi bad ägaren måla väggarna vita i huset, men när vi kom hit var alla väggarna målade i ”cream”. ”It’s almost white”. Tyvärr är nästan alla (specialsydda) gardinerna också i detta cream, dessutom glansiga. Jag har dock fått tillåtelse att ta ner dessa vackra skapelser.
Tyra har ett litet minilov, s.k. mid-term, och är ledig fredag till måndag. Hon tycker det är skönt att få vara uppe lite längre på kvällarna. I slutet av veckan ska hon hålla tal i skolan om ett organ, hon har valt örat. Vi har ägnat kvällen åt att ta reda på fakta och skriva talet. En sak är säker, skolan här innebär mycket mer läxläsning och engagemang av föräldrarna. Tyra dansar två eftermiddagar och imorgon ska Stefan och Tyra försöka hitta en dansaffär för att köpa tights och balettskor. Lördagen som kommer får Tyra äntligen börja på konståkning igen.
Imorgon ska jag åka till Kapstaden på tjänsteresa. Det ser jag fram emot. Kontoret lär ligga nära havet, så jag kanske får doppa tårna i Indiska Oceanen imorgon kväll!
/Miriam

Ps bilder pa huset kommer...

Inga kommentarer: