fredag 13 mars 2009

Sakerna har kommit...

En blog blir mycket av vardagshandelser och vad vi hittar pa att gora. Det har inte blivit sa mycket reflekterande over landet i sig och den spannande fas som Sydafrika faktiskt befinner sig i just nu. I slutet av april kommer det att hallas val och det talas mycket om det pa TV, om man nu far in nagra kanaler. Vi har bestamt oss for att inte ha nagra satelitkanaler for tillfallet. Tyvarr ar de analoga sandningarna sa usla att det knappt gar att titta pa de statliga SABC 1-3.

I mandags kom vara saker som vi skickat med bat fran Sverige. Det enda som hade gatt sonder var tva lapor som inforskaffats pa IKEA strax fore jul. Annars var allt intakt och jag tror inte att tullen gatt igenom sakerna efter som det verkade helt orort....skont. Barnen blev glada for sina leksaker, men Lorato som hjalper oss i hemmet tittade lite skeptiskt pa alla saker. Jag vet inte om det var for att det var mycket eller att hon sag att det blir betydligt svarare att stada... Min forsta tanke nar vi borjade packa upp alla saker var ...vad ska vi med detta till? Vi har ju klarat oss sa bra hittills... Hoppas att man kommer ihag den kanslan nar man ska aka hem och borjar packa ner allt igen. Har finns det sa manga som har behov, sa snalla ni paminn oss om att inte ta hem for mycket ....strunt.

I Sondags var vi pa Freedompark, ett mangmiljonprojekt pa en kulle utanfor Pretoria. Avsikten ar att det ska bli ett nationalmonument over det moderna Sydafrikas uppkomst, och det har kommit till pa initiativ av Nelso Mandela. I guideboken Lonelyplanet (tva ar gammal upplaga) star det om parken att den haller pa att byggas men att man kan besoka den. Nar vi var dar sa kandes det som om det var langt kvar och man fick mest ga omkring i lokalerna och omgivningarna och titta pa arkitekturen. Det blir nog fint och bra nar det blir klart men just nu kanns det ganska langt bort.

I mandgs gick Tyra och Miriam upp kl 03.45 for att hinna till skridskotraningen. Tyra har antligen fatt borja aka konstakning igen. Hon kommer att trana kl 05.00 pa mandagar och 07.00 pa lordagar + marktraning pa tisdageftermiddag. Det later sakert jattetidigt...och det ar det... men vi har mycket tidigare vanor har man gar och lagger sig vid 22 tiden i stallet for kl 23-24 som hemma. Sa tank pa det om ni ringer eller forsoker fa kontakt vi har dessutom en annan tidson.

Till sist hade vi en stor familjehogtid i gar kvall nar lille Ivar blev store Ivar och tappade sin forsta tand. Han har varit helt cool nar det galler den tanden, aldrig klagat eller gnallt... men sadan ar Ivar...oftas ;) Vi hade den forsta sjukdagen igar ocksa nar Noah var hemma. Han hade haft lite krupphosta pa natten... vad heter det pa engelska?

Det har inte varit sa mycket skrivande denna vecka eftersom jag mest har agnat dagarna at att packa upp sakerna.

Slut for idag!
Ha en trevlig helg!
/Stefan

(glomde ny rekordnotering pa diseln....5.30 SEK/litern....)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej !

Vad roligt det är att läsa om ert liv där nere ! Skönt att ni fått era saker.
Det är nästan värt att åka ner o köpa ett par dunkar vi har ju 2 diesel bilar !!!
Fantastiskt Tyra att du fixar engelskan !!! Hääärligt Ivar första tanden brukar förvandlas til stora summor...
Axel och Noah ni hjälper väl Pappa att packa upp ?

Ha det så bra nu blir det ett djupdyk i godispåsen och
Let´s Dance.
kram till Er alla /Harriet

Anonym sa...

VAD HÄRLIGT med sakerna :-) Min förra kollega sa att det kändes lite som om deras "liv" kom tillbaka när de fick sina saker hemmifrån! Men visst skall vi påminna er när ni åker hem ;-)

Vad kul att höra om framgångarna för Tyra (och alla andra dessutom) Klara frågade just i veckan om Tyra kunde prata engelska nu och det sa jag att hon nog troligen kunde ... spännande, Klara pratar ofta stolt om er alla och erar äventyr! Hoppas att ni får Skype eller msn snart så kan vi ringa och se er med webkamera!

Här i Jkpg är det bara bra - våren kom av sig lite men det är ju den årstiden nu ... man får glädjas åt ljuset, det är ljust när man går upp nu och det är ju härligt.

Snart är det Påsk och Klaras födelsedag och vi åker nog till stugan så då får vi hoppas på lite vårkänslor - hade varit mysigt!

Massor av kramar från Fam Bergengren

Myralo sa...

Ja, det var lite som julafton nar sakerna kom, speciellt for barnen att fa sina leksaker och bocker. Nu ar det mesta uppackat, men det ar fortfarande rorigt.

Just nu langtar jag hem valdigt mycket, speciellt med tanke pa att varen och pasken ar pa ingang. Laxen ar extremt dyr harnere. Jag har bett Margareta (farmor kommer nasta vecka) ta med lite rokt lax nar hon kommer, sa man far lite paskkansla!

P.S. Vi hoppas ocksa att vi snart far bredband, sa vi kan msna!

/Miriam