torsdag 7 juli 2011

Katt och Hund samt lite annat...

Trots att vi flyttat ut ur huset fortsätter vi ändå med äventyr och utflykter. Igår var vi i Pilanesberg c:a två timmars tur norr om Pretoria. Vi har varit där förut och det är ett mycket vackert naturområde beläget i en sedan miljontals år utdöd vulkan. Med oss hade vi TK och hans niece, Asonia, som bor i Soweto. De har, trots att de är sydafrikaner, aldrig varit i väg och sett djuren. Tyvärr såg vi inga katter igår, men många andra djur. Som ni kan se på bilderna är det otroligt torrt just nu och det höll sig undan från oss.

Idag har vi besökt De Wildt Cheetah Center, eller Ann van Dyk Cheetah Center efter grundaren Ann van Dyk. Cheetah är samma sak som Gepard på svenska. Geparden är världens snabbaste landdjur och man har uppmätt hastigheter upp till 114 km/timmen. De kan accelerera från 0-80 km/timmen på 3 sekunder. En av anledningarna till att centret grundades 1971 är att geparden är direkt hotad för utrotning. På centret hade man även vildhundar som även de är ett av de mest hotade djuren i Afrika. Således två bra dagar tillsammans med något av det bästa i Sydafrika, naturen! Nedan lite bilder på geparder och vildhundar. Därefter bilder från Pilanesbergturen.
/Stefan







Flodhäst gapar stort. Ni kan säkert förstå varför flodhästen är det djur efter myggan som dödar flest människor på den afrikanska kontinenten.
Water Buck eller Vattenbock, Axels klara favorit!
Gnuer som vi såg massor av. I bakgrunden ser ni det blåa vattnet, så ni kan förstå att det är rejält torrt och färglöst just nu...
Asonia som dagen till ära fyllde 6 år!
Black Backed Jackal

1 kommentar:

Anonym sa...

-finns det ngt vackrare än dessa djur. De behöver varken smink eller lyft, ändå är de så vackra att man häpnar.
Martha