fredag 17 februari 2017

Framtidsplanering och västerbottenostpaj

Idag har jag varit på barnens skola, Tyra och jag hade möte med hennes counselor inför nästa skolår. Tyra går i grade 10 och nästa år ska hon börja IB-programmet. På IB-programmet väljer man att läsa 6 ämnen inom olika kategorier. Det svåra med det här valet är att det är ganska avgörande för vad och var man kan läsa Ividare någonstans. Inom IB-programmet kan man läsa max 2 naturvetenskapliga ämnen och en del utbildningar i Sverige kräver att man läst kemi, fysik och biologi.


Det är inte helt lätt för en 15-åring (snart 16) att veta vad hon vill bli och var hon vill läsa. Jag tycker ändå att vi hade ett bra möte idag med counselorn och Tyra fick till efter karnevalen (v9) på sig att göra sina ämnesval. Ikväll hade vi även ett skypemöte med en lärare som kan hjälpa Tyra att läsa IB-svenska på distans. Tanken är att Tyra ska läsa 5 ämnen i skolans regi och IB-svenska på distans (fast förhoppningsvis under håltimmarna i skolan). Även denna lärare hade en hel del bra tips inför valet av ämnen m m, så nu har Tyra lite att fundera över.


Utanför counselorns kontor hänger vimplar från alla universitet, som skolans före detta elever går på

Kvällen har ägnats åt att baka västerbottenostpajer. På lördag är det en internationell marknad på skolan och de svenska familjerna ska bland annat bjuda på västerbottenostpaj. Osten hade vårt besök med sig i julas och det kändes lite sorgligt att behöva riva ner den (en och annan bit åkte dock in i munnen😋).


Inga kommentarer: