söndag 8 januari 2017

Nyår i Rio

Vi är tillbaka i "stan" efter drygt en vecka på resande fot. En kollega till mig i Rio är hemma i Sverige och vi fick förmånen att låna hans lägenhet ett par dagar runt Nyårshelgen. I Brasilien gillar man att fira ordentligt och Nyårsafton i Rio är inget undantag. Ca 2 miljoner människor samlas på Copacabanastranden vid tolvslaget för att se stadens fyrverkerier. Detta ville vi naturligtvis inte missa när vi fick möjlighet att låna en fin lägenhet ett stenkast från Ipanemastranden.
 Solnedgång på Ipanema

The girl från Ipanmema - en riktig Rioklassiker

Det var 3 mycket varma dagar vi fick uppleva i Rio, dagstemperaturen snittade på 35 grader i skuggan. Vi hade nog trott att vi skulle hinna/orka med mer sightseeing, men i den värmen och med alla dessa människor överallt, var det bara stranden som kändes riktigt lockande.


Vi hann dock med att besöka 2 av de viktigaste turistattraktionerna - Cristo Redentorstatyn och Copacabanastranden. Tyvärr lyckades vi tajma in det enda dåliga vädret under vårt Riobesök just när vi skulle besöka Jesusstatyn. Vi fick vänta 2,5 timmar för att komma upp och under tiden vi väntade fick vi se hur vädret blev sämre och sämre... Lagom till vårt besök slutade det dock regna. Utsikten var kanske inte den bästa, men förhoppningsvis kommer vi tillbaka fler gånger.


Utsikt över sockertoppen från Cristo Redentor







 
Och så en riktig turistbild




Självaste Nyårsafton var vi hembjudna till en annan kollega som för kvällen hade tillgång till sin systers lägenhet på Cobacabana. En mycket trevlig kväll med nya vänner och ett spektakulärt fyrverkeri!

Svårt att säga om det var 2 miljoner människor på stranden, men det var många och de flesta var vitklädda

Fyrverkerierna varade i 12 minuter och var mycket imponerande
Den vitklädda familjen Zetterlind ett par timmar före tolvslaget




Inga kommentarer: