måndag 23 januari 2017

50 årsdagen och mer Ihla Grande

Efter en vecka på Ilha Grande är det dags för oss att åka vidare till Paraty imorgon.


Vi har haft det mycket bra och avkopplande på Ilha Grande. Höjdpunkten var så klart Stefans 50 årsdag igår. Tanken var att åka på en heldagsbåtutflykt, men eftersom väderprognosen visade på stor sannolikhet för både regn och åska, bestämde vi oss för att inte boka något i förväg.
På morgonen var det molnigt och vi bestämde oss för att åka till Lopes Mendezstranden, dit det går en färja. Vi fick en härlig dag på stranden med sol och bad. Emellanåt såg vi tjocka regnmoln, men de vädret höll sig fram tills vi stod och väntade på färjan som skulle ta oss tillbaka till Abraã. Då fick vi istället en ordentlig skur, när det regnar på Ilha Grande då regnar det med besked! Senare på kvällen lugnade regnet ner sig och vi kunde gå in till byn och äta födelsemiddag på en fiskrestaurang med livemusik.
Båtutflykten gjorde vi idag istället och vi fick snorkla vid både blåa och gröna lagunen samt gjorde badstopp vid två mindre stränder. Även idag hade vi tur med vädret och det började inte regna förrän vi var tillbaka på resorten. Sedan har det regnat desto mer ikväll, så den här sista kvällen på Ilha Grande har vi hållit oss på resorten.



Inga kommentarer: