fredag 20 januari 2017

Ilha Grande


I lördags lämnade vi São Paulo på morgonen och åkte norrut mot Rio de Janeiro. Efter ungefär 5,5 timmars körande och en kortare lunchpaus kom vi fram till Conceicao de Jacarei, där vi lämnade bilen på vad vi hoppas är en säker parkering. Sedan tog vi färjan över till den stora ön Ilha Grande, vilket tog ca 30 minuter.



Ilha Grande är underbart vacker med berg, skogar och framförallt flertalet fina stränder och laguner. Vi bor på en liten resort en knapp kilometer från den största byn på ön - Abraão. För att komma till byn måste vi korsa 2 mindre stränder och beroende på tidvattnet måste vi ibland vada för att ta oss fram. Abraão består av en handfull små smala grusvägar med restauranger, pousador, en kyrka, några mindre mataffärer och några souveniraffärer. Förutom Rio de Janeiro är Ilha Grande det stället i Brasilien där vi träffat på flest utländska turister.




Ilha Grande är en bilfri ö, det snabbaste och bästa transportmedlet är båt. Eftersom det inte finns några riktiga vägar och ön är väldigt kuperad, går det bara att cykla inne i själva byn. I övrigt får man gå längs stränderna och i skogen, men eftersom ön är kuperad och det inte finns några iordningjorda stigar är det ibland ganska strapatsrikt att förflytta sig. Eftersom vi är en stor familj och båttaxi inte direkt är gratis försöker vi ändå att gå så mycket som möjligt.












Hitills har vi utforskat ett antal olika stränder på ön och kunna ägna dagarna åt sol och bad. I eftermiddag började dock regna och det med besked. Ett par timmar senare regnar det fortfarande och det ska enligt väderleksprognosen regna ett tag till. De andra kvällarna har vi gått in till Abraão för att äta middag, men ikväll blir vi nog kvar på resorten.










Inga kommentarer: