torsdag 30 mars 2017

Ridhelg

Den som känner familjen Zetterlind vet att vi inte direkt är någon stor ridfamilj. Ska vi vara ärliga är det egentligen bara Miriam som för 16-17 år sedan tog ett antal ridlektioner. För egen del handlar det mest om att rida ponnys på Skansen som liten. Hur som helst blev vi tillfrågade av en annan svensk familj om vi ville hänga på en helg och rida. Stället som vi bodde på heter Fazenda Bela Vista och ligger i närheten av en lite ort som heter Dourado i delstaten São Paulo. Det är en välskött farm som drivs som ett familjeföretag med en man på över 80 år som familjeöverhuvud (han styrde allt med järnhand från hästryggen).

Vi var flera svenska familjer och en fransk familj som vågade anta umaningen att ge oss ut. Hästarna kändes välskötta och vältränade och var vana vid ovana ryttare. Klart var att man kände en viss oro inledningsvis men det blev snart bättre då det visade sig att hästarna var följsamma och trygga. Första dagen red vi i drygt tre timmar med ett litet stopp på vägen. Det var ganska lagom då det känns i kroppen att man använder otränade muskler och ovana sittställningar. Andra dagen red endast Ivar eftersom vi andra var tvungna att ge oss i väg till flygplatsen då Miriam reste till Sverige för en veckas jobb.

Upplevelsen gav mersmak och vi ser redan fram emot nästa besök på fazendan. Omgivningarna var otroligt vackra och vädret var på vår sida. Det var också väldigt skönt att få komma ifrån São Paulo och ut i naturen, något som vi saknar.














Inga kommentarer: