tisdag 20 december 2016

Innebandy och simning

Trots att Brasilien har haft ett innebandyförbund sedan 1998 är det fortfarande en liten sport i landet. Tack vare kontakter på Sveriges Generalkonsulat kom vi i kontakt med ett gäng entusiaster som spelar en gång i veckan sent på måndagskvällarna i en sporthall som ligger någon kilometer i från där vi bor. Enligt deltagarna finns det c:a 10 lag i Brasilien och som arrangerar mästerskap en gång om året. Spelarna är i huvudsak brassar men några med europeiskt ursprung finns också från Finland, Tyskland och Sverige... Klassen? Jag vill påstå att laget håller god motionsklass jämfört med svenska förhållanden. Det märks att man inte spelat på ett antal år och grundkonditionen har gått ner sig rejält. Tisdagarna är därför numera rejält stela :)

Barnen har sommarlov och Ivar och jag har utmanat varandra att simma varje dag på lovet då möjlighet ges. Det innebär att jag får simma en kilometer och Ivar 500 meter. Vi har förmånen att ha en pool tillgänglig som är 25 meter. Ytorna är begränsade i en storstad som Sao Paulo men de lyckas ofta få till en pool efter husväggen som man kan använda till motion.

Nu närmar sig julen och Miriam kommer att åka en sväng till Colombia under veckan. Sen väntar jul med vårt första besök från Sverige och därefter gemensam familjesemester med bl.a. en tur till Rio de Janerio (Januarifloden som det betyder). Det har vi sett fram emot länge.


Ett av Brasilens 10 lag

2 generationer innebandyspelare :) En mer trött än den andre...

25 m

Inga kommentarer: